Építőanyag webáruház ajánló
Ügyfélszolgálat, kapcsolat.
Ügyfélszolgálat
& Kapcsolat
ÁSZF, szállítás és garancia.
ÁSZF Szállítás
& Garancia
Termék kereső
 Kosár A kosár üres! PénztárPénztár
 • Bezár
Építőanyag webáruház
© Építőanyag webáruház   2013 Minden jog fenntartva!   Tel: +36 (30) 291-0201Generator: AktivPortal
Értékeljen minket!Vízzáró habarcs, vakolat : Resolit KM 257 vízzáró szárazhabarcs 25 kg.
Cikkszám: 2077 

Resolit KM 257 vízzáró szárazhabarcs 25 kg.

pincék, vasbeton, beton, kő- és téglaszerkezetű falazatok vízzáró vakolatának készítésére • Megjelenés: szürke por
 • Bedolgozhatóság (a második keveréstől számítva): 30 perc
 • Felhordhatóság: +5°C - +20°C
 • 348.-Ft./kg.
 • Kérdése van? Hívjon: 06 (1) 291-1956

Ára: 8 700 Ft.
Vissza   Mennyiség:  db   Kosárba

Szilikátalapú szürke poranyag, amely vízzel történő bekeverés után vízzáró vakolat előállítására alkalmas. Mozgó repedésekre nem ajánljuk.

Alkalmazási terület

A RESOLIT KM 257 alkalmas vízépítési műtárgyak, vízmedencék, vízaknák, alagutak, támfalak, pincék, vasbeton, beton, kő- és téglaszerkezetű falazatok vízzáró vakolatának készítésére minden olyan helyen, ahol az alapfelület repedési veszélye nem áll fenn.

Ha a vakolat ivóvízzel érintkezik, a medencét a használatbavétel előtt legalább 48 óráig áztatni kell. RESOLIT KM 257 habarccsal bevont medencét 3x48 óráig, 100-1000 m3 közötti medencét 2x48 óráig, 1000 m3-nél nagyobb víztároló medencét 1x48 óráig friss vízzel fel kell tölteni. Az áztatást célszerű a víztartási próbával összekötni. Az utolsó áztatóvíz pH értéke 8,5-nél magasabb nem lehet. Az áztatóvizet ivóvízként felhasználni tilos! A RESOLIT KM 257 vízzáró vakolat 30°C-nál melegebb ivóvízhez nem alkalmazható. A jelentősebb mechanikai igénybevételnek kitett felületeken készített vízzáró vakolatot (padlófelületek, átjárók stb.) megfelelő védelemmel, pl. lapburkolattal kell ellátni.

Felhordási technólogia

A felület előkészítése

A szigetelendő felületnek zsír-, olaj- és szennyezésmentesnek kell lennie. Beton- és vasbeton felület esetén az alap szilárdsága legalább C 12 minőségű legyen. Téglafelület esetén a hézagokat 1 rész cement +3 rész homok összetételű cementhabarccsal előbb ki kell fugázni, illetve le kell vakolni. Ha az alapfelület repedésre hajlamos, vagy feltételezhető, hogy a víz nyomására megreped, célszerű a felületre rabicvakolatot készíteni.

Az alapfelületről a fellazult rétegeket le kell verni, a fészkes felületeket ki kell tölteni, az éles sarkokat le kell kerekíteni legalább 5 cm sugarú ívre Soriplan BJ-vel vagy az előzőekben közölt összetételű cementhabarccsal, esetleg Soriplan Rapid gyorskötő habarccsal. Az így elkészített, illetve kijavított felület szilárdulását meg kell várni. Közvetlenül a vízzáró habarcs felhordása előtt a felületet gyengén be kell nedvesíteni vízzel.

Anyag-előkészítés

Keverési arány: 25 kg poranyag: 5,0-5,5 l víz.

Gépi keverés

Az egy alkalommal keverendő mennyiséget - figyelemmel a 30 perc bedolgozhatósági időre is - a keverőgép űrtartalma és a felhordás eszköze határozza meg. Először a kimért mennyiségű vizet kell az edénybe, ill. a keverőgépbe tölteni. Ezt követően az előírás szerint szükséges mennyiségű poranyaggal csomómentesre kell keverni. Az így megkevert habarcs 15-30 perc pihentetés, majd 1-2 percig tartó ismételt keverés után használható fel.

Kézi keverés

A fentiekhez hasonló sorrendben történik, de kézi erővel, keverőládában.

Felhordási technológia

Kis és közepes felületeknél (kb. 300 m2-ig) kézi; nagyobb felület esetén gépi felhordás javasolható.

Kézi felhordáshoz szükséges eszközök:

A felhordás technológiája megegyezik a hagyományos cementvakolat felhordásával.

 • 500-800 fordulat/perc, 500-600W teljesítményű kézi fúrógép keverőszárral ellátva
 • 25-50 l-es hordók, ill. keverőláda vagy tartály
 • vödör vagy más edény a vízmennyiség mérésére, Gépi technológia
 • kényszerkeverő berendezés (a csomósodás elkerülése érdekében)
 • finomvakolat-szóró berendezés, pl. keverőfeltéttel ellátott csavarszivattyús szóróberendezés
 • finomvakolat-szóráshoz alkalmas kompresszor (levegőigény: 300- 1200 l/perc 0,3-0,5 MPa üzemi nyomás mellett)

A gépi vakolómunka végrehajtása

A szükséges pihentetési idő miatt lehetőleg külön keverő és külön szórógépet használjunk. A szórófejet kis átmérőjű kör- és spirál irányban mozgatva merőlegesen kell a vakolandó felületre irányítani. A vakolást folyamatosan, megállás nélkül kell végezni. A megkevert és pihentetett anyagot 30 percen belül fel kell használni. Az első 2-3,5 mm vastag réteg elkészülte után, mikor a vakolat már meghúzott (kb. 12 óra), kerüljön sor a második réteg felhordására 2-3,5 mm vastagságban. A rétegek felhordásánál a levegő mennyiségét, nyomását, valamint a szórófej adagolónyílását úgy kell megválasztani, hogy a felhordott anyag felülete a terv szerinti kívánalmaknak - lehetőség szerint - utósimítás nélkül feleljen meg. A vakolás befejeztével először a habarcsszivattyú indítókapcsolóját zárjuk el. Megvárjuk, amíg a levegő a maradék habarcsot a csőből kiszállítja, ezután leállítjuk a kompresszort. Ezt követően kell a habarcsszivattyút az anyagszállító csövet és a szórópisztolyt vízzel gondosan kimosni.

A kész vakolat utókezelése

A gondos utókezelés a RESOLIT KM 257-tel készült vakolat minőségét jelentősen befolyásolja, mivel a felhordott szigetelés érzékenyebb az utókezelésre mint a hagyományos, több rétegű cementvakolat. A friss vakolatot a gyors kiszáradástól, a tűző napfénytől és a huzattól óvni kell. Erős napsugárzásnak kitett felületek vakolása napsugárzás elleni védelem nélkül szigorúan tilos! A védelmet célszerű fóliatakarással biztosítani. Az utókezelés előírt időtartama 4 nap A vízzel történő utókezelést már a 2. habarcsréteg meghúzása után finom permetezéssel (háti permetezővel) meg kell kezdeni.

Az első napon a vakolatot a fenti módon, gyakori finom vízpermettel kell állandóan nedvesen tartani, a további 3 napon pedig folyamatos permetezéssel. A nem megfeleő utókezelés - melyet a vakolat kifehéredése jelez -, a szilárdság és a vízzáróság csökkenését eredményezi. A felhordást követő 24 órán át a felületet csapadékvíz ellen védeni kell, különben a vakolat „lecsúszik”. A szigetelt felület víznyomásnak 7 napos kora után tehető ki.

Anyagszükséglet: 1,6 kg poranyag/m2/mm. Szükséges minimális rétegvastagság: 4 mm (2 rétegben összesen)

Szárazhabarcs

Megjelenés: szürke por
Halmazsűrűség: 1300-1400 kg/m3
Nedvességtartalom: 0,4%

Megkevert habarcs

pH: 9 - 11
Terülés (cm): 18 - 22
Bedolgozhatóság (a második keveréstől számítva): 30 perc
Felhordhatóság: +5°C - +20°C

Habarccsal kezelt felület (28 nap után)

Vízzáróság: min.0,4 MPa
Hajlítószilárdság: min.4 Mpa
Nyomószilárdság: min.18 Mpa
Tapadószilárdság: min.0,7 Mpa
Figyelem!

A dokumentumok olvasásához Adobe Reader szükséges! Amennyiben Ön nem rendelkezik ezzel, úgy a dokumentumok letöltése előtt telepítenie kell! A program ingyenesen letölthető innen:Utoljára megnézettek
ÜgyfélszolgálatAkció
Újdonság
Bezár X
Cégadatok:Perge-Épker kft.
Bejegyezve:Fővárosi Bíróság Cégbíróságán
Cégjegyzék:Cg:01-09-566654
Adószám:12219016-2-43
Bankszámla:OTP 11718024-21445949
Telefon:+36 (1) 291-1956
Telefon:+36 (30) 291-0201
Email:info@pergeepker.hu
Kérdezzen, vagy írjon nekünk!
Az Ön neve:
E-mail címe:
Üzenet:
*Spamszűrő:
*Kérem, írja be, hogy milyen nap van ma! (pl: "szerda")

Címünk: 1188 Budapest Vasút u. 58.

Hétfőtől péntekig: 06-15 óráig. Szombaton: 07-12.00 óráig.

Bezár X

FEL